Op vakantie met cambio
Vertrek je binnenkort met een cambio op reis? Met deze tips zorg je er voor dat je autovakantie niet in het water valt:
Langere rit?
Als je een rit voor de boeg hebt van meer dan 500 km, raden we aan om de bandendruk, het oliepeil en het waterpeil van de koelinstallatie te checken voor je vertrekt met je cambio-wagen (cfr. onze voorwaarden). Zo rij je zonder zorgen naar je bestemming. De VAB toont jou hoe dat moet in dit handige filmpje. Een controle duurt hooguit 10 minuten. De wagens worden sowieso frequent nagekeken door onze fleet-medewerkers, maar niet voor élke vakantie.
Naar het buitenland?
Zorg ervoor dat je bij het maken van je reservatie hebt aangeduid (bij 'uitrusting wagen') dat je naar het buitenland gaat met onze wagen. Check daarnaast ook de wegeninfo vanaf de start van je trip tot je bestemming (vb. regelgeving rond winterbanden, sneeuwkettingen, gele hesjes, ...).
Laad je wagen verstandig
Omdat op vakantie gaan weleens op een volksverhuizing lijkt, is je auto correct inladen essentieel. Je auto moet namelijk goed in balans blijven voor een perfecte wegligging. Gebruik deze praktische tips.
Start uitgerust aan je rit en eet gezond
Onderschat een lange vakantierit niet. In de zomermaanden is één op de drie ongevallen op autosnelwegen geheel of gedeeltelijk te wijten aan vermoeidheid. Las pauzes in om de twee uur en vermijd ’s nachts rijden. Tijdens je vakantierit tijd maken voor een picknick is ook goed voor je concentratie.
Waar liggen de fileknelpunten en kun je ze vermijden?
Op je bestemming geraken gaat niet altijd over een leien dakje. Waar zijn de grote knelpunten in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk? En bestaan er alternatieven? VAB heeft deze voor jou opgelijst. Ze onderzochten ook of je de ring rond Parijs kunt vermijden, via welke tunnels je best naar Italië rijdt en wat het ideale vertrekmoment naar Zuid-Frankrijk is.
Denk aan vignetten
In Frankrijk en Duitsland heb je voor sommige steden een milieuvignet nodig. Om de snelwegen in Oostenrijk en Zwitserland te gebruiken heb je een snelwegvignet nodig.
Laat je niet vangen door milieuzones…
In Europa duikt de ene milieuzone na de andere op. Elk land, of zelfs elke streek, kent andere regels.
…of door afwijkende verkeersregels
De snelheidslimieten zijn in elk land anders en ook heel wat verkeersregels wijken weleens af van wat we gewoon zijn. Hier vind je een overzicht van welke regels waar gelden.
Voorkom wagenziekte
Niet iedereen is bestand tegen een lange autorit. Kinderen op de achterbank maar ook volwassenen hebben weleens last van wagenziekte. Met deze tips kun je het voorkomen of minder erg maken.
Kijk het reisadvies voor jouw bestemming na
Moet je in Frankrijk nog een mondmasker dragen? Zijn de musea in Italië wel open? Heb je in Spanje een negatieve coronatest nodig? En hoeveel meter afstand moet je houden in Duitsland?
Bekijk op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken voor je vertrekt welk reisadvies er op dat moment geldt voor jouw bestemming. De landeninformatie wordt meermaals per week bijgewerkt op basis van de officiële mededelingen van de verschillende landen en het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.
Over de wagen hoef je jou in ieder geval geen zorgen te maken. Onze wagens worden regelmatig gecheckt door onze fleet-medewerkers. Ook onderweg kun je op ons rekenen bij alle soorten autopech, want al onze wagens zijn aangesloten bij VAB pechbijstand.
Meer info op vab.be.
Fijne vakantie!
Met dank aan VAB.